Parkeerplaats-terrassen nu verkrijgbaar!

  • Te koop of te huur
  • Met of zonder parasols naar keuze
  • Kant en klaar leverbaar
  • Uw bedrijfslogo en/of bedrukking optioneel
  • Opslag wordt voor u geregeld
  • Plaatsing in één keer bij u voor de deur
  • Bel nu met (010) 4188013

Lees hieronder het volledige artikel uit De Buik van Rotterdam :

Rotterdamse terrassen breiden weer uit met terrasvlonders – wees er bij!

In 2014 startte Gemeente Rotterdam voor het eerst het terrasvlonderexperiment. Horecaondernemers konden een aanvraag indienen bij de gemeente om parkeerplaatsen voor de deur te gebruiken als extra terras. Het liep als een trein. Vier jaar mogen meer dan dertig zaken van 15 mei tot en met 15 oktober terrasvlonders plaatsen. We maakten er een overzichtelijke lijst van.

Witte de Withstraat

Op de Witte de Withstraat vind je veel van de gezelligste terrassen van Rotterdam, wat het een drukke bedoeling maakt. Gelukkig heb je op de terrassen van de Bazar, Wagamama, Bierboutique, King Kong Hostel en IJssalon inmiddels extra kans op een plekje. Begin je zomerse dag bijvoorbeeld met ontbijt, daarna met een kom ramen, koel af met een ijsje en sluit af met een (of meer) biercocktail(s).

Nieuwe Binnenweg

Ook op de Nieuwe Binnenweg hebben maar liefst vier zaken de terrasuitbreiding gekregen. Begin je dag bij Jordy’s Bakery of Lilith Coffee, ga voor een goed belegde panini naar Coffeelicious, bestel een zomerse seafoodplatter bij Sylt Seafood of bord pasta bij Spaghettata neem daarna een kan sangria bij La Pipa. Alleen het vinden van een parkeerplaats wordt wat lastiger, maar als je aan de sangria gaat, kun je de auto toch beter thuislaten.

Meent

Fan van de broodjes van Guliano, maar iets minder van de rij die hier vaak staat? Goed nieuws: dankzij de terrasvlonders heb je sneller kans op een plek. En ook bij De Huismeester is weer volop plek. Wil je deze zomer genieten op het terras, maar niet gelijk failliet zijn: wij raden aan om de Basa Rueda Verdejo te bestellen; uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ook bij THOMS en nieuwkomer The Oyster Club heb je een extra kans op een plekje op het terras. Om de hoek van de Meent, op de Botersloot, kun je deze zomer ook terecht bij Boguette op het uitgebreide terras.

Hoogstraat

Op de Hoogstraat laat de relatief smalle stoep het voor de meeste zaken helaas niet toe om een uitgebreid terras te plaatsen. De Mexicaanse tacobar KUA Taqueria, Café Proost en Verward hebben deze zomer gelukkig wel extra ruimte. Tip van ons: op zondag serveert Verward de zondaghap, een wisselende dagschotel voor maar €16,50.

Scheepsvaartkwartier

In het gezellige Scheepsvaartkwartier beschikken veel zaken over een terras. Indonesisch restaurant Dewi Sri heeft wederom de parkeerplekken aan de Westerkade bij het terras weten te betrekken. Ook bij Captains Cabin, waar de naam eigenlijk heel het interieur al omschrijft, zijn de terrasvlonders weer terug. Bij Lunchroom Fröbel hebben ze de parkeerplekken aan de Westerstraat ook weer opgeleukt met diverse zitplekken.

Industriegebouw

Bij Het Industriegebouw kun je het hele jaar door op de binnenplaats op het terras zitten en bij Old Scuola is plek op het terras aan de plint van het gebouw. Daar kun je nu ook op de parkeerplaatsen voor de deur terecht voor de Napolitaanse pizza’s. Nieuwkomer Héroine heeft normaal geen terras, maar heeft dankzij de vlonders deze zomer (rond 15 juni) toch enkele plekken voor de deur.

Centrum

Of je nou komt voor een koffie, smoothie, biertje of Aperol Spritz: bij De Koffiebar hebben ze het. Ook hebben ze weer het extra grote terras aan de Karel Doormanstraat. Aan de Mauritsweg zijn er maar liefst drie zaken die het terras hebben uitgebreid met de vlonders: Boca’s Rotterdam, Amehoela, Kaapse Maria, Proeflokaal de Ridder, Just en Brasserie de Unie. Een stukje verder in de Wijnhaven is ook het terras van Alan & Pim’s uitgebreid.

Noord

Brasserie Nieuw Noord heeft aan beide kanten van de gevel het hele jaar door het terras uitstaan, maar mag nu een paar extra plaatsen bij het terras rekenen. Westerkaatje Noord maakt de Benthuizerstraat weer wat gezelliger door het uitgebreide terras en nieuwkomer Brasserie Uit ’t Zuiden heeft aan de Noordsingel het terras uit mogen breiden. Ook in Hillegersberg vinden we volop terrasvlonders. Op de Straatweg bij Drank- en Spijslokaal Lust en, zoals te zien op de foto, op de Bergse Dorpsstraat bij Café van Eijk en Café Lebbink waar je op deze gezellige banken kunt plaatsnemen. Ook vind je de vlonders binnenkort om de hoek bij nieuwkomer Restaurant Three. Een stukje verder in Schiebroek heeft ook Da Gianfranco het terras uitgebreid. Extra reden om de stad een keertje uit te gaan, want deze Italiaan is niet voor niets verkozen tot beste Italiaan van de stad.

Oost

Zin in een lekkere pan mosselen op het terras? De kans op een plekje buiten is weer een stukje groter bij Kaat Mossel. Ook de buren Admiraliteit en Kade 87 hebben het terras vergroot. Op de Lusthofstraat maakt Juffrouw van Zanten het straatbeeld weer wat gezelliger door de terrasvlonders en ook op de Beneden Oostzeedijk zijn er veel vlonders te vinden. Zo is het terras van De Hemel op Aarde, Osteria Sala Federico en Proeflokaal de Pui vergroot. Bij laatstgenoemde is dit niet de enige verandering van het karakteristieke hoekpand: afgelopen jaar kocht Rober Willemsen (bekend van onder andere Melief Benderen Muller & Co) de zaak over. Goede reden om er weer eens een kijkje te nemen.

Zuid

Wie nog nooit bij Restaurant de Hef heeft gegeten, raden wij aan om hier snel heen te gaan. Zeker nu je ook nog in de (avond)zon op het vergrote terras kunt plaatsnemen. Zit je toch liever in de schaduw? Geen probleem, want op het terras aan het Stieltjesplein staan ook grote parasols. In het Delipleindistrict vinden wij de terrassen altijd gezellig, waardoor het extra leuk is dat ook hier een zaak het terras heeft mogen uitbreiden: The Lisa Marie aan de Atjehstraat. Ook Koffie en Ambacht aan de Ebenhaëzerstraat heeft het terras weten uit te breiden.

West

Na Noord, Oost en Zuid mogen uiteraard de vlonders in Rotterdam West niet ontbreken. Rauwdouwer, sinds twee jaar gevestigd aan de Westzeedijk, opende onlangs haar gezellige terras: een steigerhouten tribune tegen de gevel met ingebouwde tafeltjes. Nu is daar ook nog de uitbreiding bij de parkeerplaatsen bijgekomen. En ook bij Buurtbistrot Laurensius en Ristorante Carpe Diem en Camarón is er extra buitenruime. Op naar het terras!

MEER:

Nieuws Rijnmond.nl

Nieuws Omroep West